Zzp-opdrachten in de techniek beginnen bij Stratt+
Alleen de beste zzp-techniekopdrachten van Nederland
Werk als freelancer in de techniek
Ben jij zelfstandig ondernemer in de techniek en op zoek naar uitdagende projecten? Via Stratt+ krijg je toegang tot een breed scala aan interessante opdrachten, waar jij je expertise kunt inzetten om écht impact te maken. Of je nu net gestart bent als ondernemer of al jaren ervaring hebt, wij verbinden je met projecten waarin jouw technische vakmanschap het verschil maakt.
Belangrijke voordelen
Geen acquisitie
Snel aan de slag
Uitdagende projecten
In 6 stappen naar jouw volgende zzp-techniekopdracht:
Zie je hieronder een interessante zzp-opdracht? Reageer en laat weten wanneer je beschikbaar bent. We bespreken direct of jouw vaardigheden en wensen aansluiten bij het project en nemen je op in onze database voor huidige en toekomstige freelance kansen.
Kom je in aanmerking voor een zzp-opdracht? Dan plannen we een kennismaking in, persoonlijk, telefonisch of online. We horen graag meer over jouw ervaring, doelen en voorkeuren, zodat we een passende match kunnen maken.
Bij een match plannen we een gesprek met de opdrachtgever. We zorgen voor een goede voorbereiding en delen alle relevante informatie. Na een succesvol gesprek kun je, afhankelijk van jouw planning, vaak snel aan de slag. Heeft de opdrachtgever of jij nog vragen? Dan plannen we een vervolggesprek om alles helder te krijgen.
Is iedereen enthousiast? Dan stellen we een modelovereenkomst op die voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. We bespreken de details, zoals werkafspraken, de scope van het project, betalingstermijnen en andere voorwaarden, zodat je precies weet waar je als ondernemer aan toe bent. Zodra jij akkoord bent, teken je de overeenkomst en is alles officieel.
Je ontvangt alle benodigde informatie over het project, zoals contactpersonen, planning en specifieke projectdetails. Zodat jij een vliegende start kunt maken, met duidelijke afspraken over jouw rol binnen het projectteam. Alles is nu rond, en je kunt met volle focus beginnen aan je nieuwe freelance opdracht. Veel succes!
Tijdens en na het project blijven we in contact om de voortgang en resultaten te bespreken. In de eindfase evalueren we samen het project en kijken we vooruit naar jouw volgende zzp-opdracht.
Met deze aanpak help je als ondernemer mee om projecten succesvol te realiseren en je technische expertise verder uit te bouwen.
Welke technische zzp'ers zoeken wij?
- Werkvoorbereiders
- Engineers E&I / WTB
- Projectmanagers
- Supervisors
Wat heb je nodig?
- KVK-nummer van je onderneming
- Btw-nummer van je onderneming
- Een geldig bankrekeningnummer
- Een aansprakelijksheidsverzekering
Wat bieden wij?
- Groot netwerk van opdrachtgevers
- Marktcomfort tarief
- Efficiënt facturatieproces
- Persoonlijke projectmatch
- Projectafsluiting en reflectie
Sluit je eenvoudig aan bij ons netwerk van ruim 100 opdrachtgevers in de techniek en ga snel aan de slag.
Actuele zzp-techniekopdrachten:
1. Werkvoorbereider WTB | ZZP
Ben jij een echte regelaar met technisch inzicht? Voor een opdrachtgever binnen de (petro)chemie zoeken wij meerdere ervaren Werkvoorbereiders Werktuigbouwkunde. Je werkt aan een groot onderhoudsproject (turnaround) van zes maanden en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is voorbereid. Afwisseling, verantwoordelijkheid en samenwerking met technische teams staan centraal. Klaar om jouw ervaring in te zetten op een project dat bijdraagt aan de Nederlandse economie? Kom in contact!
- Mbo
- Industrie
- Zuid-Holland
2. Reliability Engineer | ZZP
Ben jij een echte probleemoplosser die houdt van een uitdaging? Voor een internationale speler in de chemie zoeken wij een ervaren Engineer die zich richt op een groot verbeteringsproject in onderhoud, prestaties en veiligheid. In deze tijdelijke rol (minimaal 1 jaar), analyseer je storingen, begeleid je root-cause onderzoeken en ontwikkel je slimme onderhoudsstrategieën op basis van data en RCM-methodes. Je werkt samen met disciplines als maintenance, inspectie en operations op een grootschalige productielocatie. Meer weten? Kom in contact!
- Hbo
- Chemie
- Regio West-Brabant
3. HSSE Manager | ZZP
Wil jij bijdragen aan een groot en innovatief CO₂-opslagproject van 24 maanden? Voor een multidisciplinair project binnen de energietransitie zoeken wij een ervaren HSSE Manager die het veiligheidsbeleid naar een hoger niveau tilt. Je ontwikkelt en implementeert beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en security, en speelt een sleutelrol in het contact met toezichthouders en het uitdragen van een sterke veiligheidscultuur. Je werkt mee aan de voorbereiding van de test-, inbedrijfstellings- en opstartfasen richting 2026. Meer weten? Neem contact op en ontdek de mogelijkheden!
- Hbo
- Offshore
- Zuid-Holland
4. Werkvoorbereider Infra | ZZP
Zorg jij ervoor dat alles onder de grond vlekkeloos verloopt? Voor een duurzaam project binnen de ondergrondse infra zoeken wij een Werkvoorbereider die schakelt tussen uitvoering en projectleiding. Je houdt je bezig met planningen, werkschema's, inkoop en vergunningen, en zorgt dat de uitvoering soepel verloopt. Je werkt tot 32 uur per week in een veelzijdige rol met impact. Interesse in een langdurige opdracht (tenminste 14 maanden), met veel verantwoordelijkheid? Reageer nu en we vertellen je graag meer!
- Mbo
- Infra
- Drechtsteden
5. Werkvoorbereider E&I | ZZP
Ben jij een kei in plannen en technisch goed onderlegd? Voor een complex project van 12 maanden binnen een hoogtechnologische werkomgeving zoeken we een Werkvoorbereider E&I die projectplanningen opstelt en zorgt voor een vlekkeloze uitvoering. Je werkt nauw samen met interne teams en aannemers en houdt overzicht op meerdere projecten tegelijk. Jouw technische kennis en organisatorisch vermogen maken het verschil in de voorbereiding én realisatie van deze werkzaamheden. Klinkt dit als jouw zzp-project? Reageer dan nu!
- Mbo+
- Energie
- Zeeland
6. Projectleider | ZZP
Klaar voor een langdurige opdracht (2025-2026) waarbij je van start tot oplevering het verschil gaat maken? Voor een innovatief nieuwbouwproject zoeken wij een Projectleider die het gehele proces coördineert, van het selecteren en aansturen van onderaannemers tot het begeleiden van de bouw. Heb jij een sterk netwerk, kun je snel schakelen en wil je deel uitmaken van een vooruitstrevend project? Reageer en bouw mee aan de toekomst van Zuid-Holland!
- Mbo+
- Civiel
- Zuid-Holland
7. Superintendent | ZZP
Ben jij een freelance professional die moeiteloos het overzicht houdt binnen complexe maritieme projecten? Je bent verantwoordelijk voor de technische uitvoering binnen jouw projectscope, van planning tot aansturing van fitters, staalbouwers en lassers. Je bewaakt kwaliteit, veiligheid en voortgang en houdt nauw contact met onderaannemers. Klaar voor een project van 7 maanden, waarin jouw leiderschap en organisatietalent schitteren? Kom in contact!
- Hbo
- Maritiem
- Zuid-Holland
Wil je eerst de mogelijkheden verkennen?
Sta jij open voor een nieuwe zzp-opdracht in de techniek, maar staat jouw droomproject er niet tussen? Geen probleem. Naast de opdrachten op deze pagina hebben wij diverse andere mogelijkheden voor technische zzp’ers. Stuur ons eenvoudig een berichtje via het onderstaande formulier. Dan nemen wij contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken. Tot snel!
- Mbo/Hbo/Wo
- Diversen
- Landelijk
Veelgestelde vragen:
Leuk dat je uitkijkt naar een nieuwe zzp-opdracht! Jezelf als freelancer aanmelden bij Stratt+ is heel eenvoudig.
De eerste stap is dat je reageert op een zzp-opdracht via het onderstaande formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken wat je technische expertise is en wanneer je beschikbaar bent.
Uiteraard moeten er een aantal dingen gebeuren voordat je een zzp-opdracht krijgt toegewezen. Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk dan: In 6 stappen naar jouw volgende opdracht.
Bij Stratt+ zit je niet vast aan allerlei verplichtingen, maar krijg je als zzp’er wel de kans om aan de gaafste technische opdrachten van Nederland (en België) te werken. In mooie (management)functies in het midden- en hogere segment. Het werk is afwisselend en je wordt volop uitgedaagd.
Met onze betrokken aanpak zorgen wij dat alles voor jou als zzp’er uitstekend geregeld is. Wij bieden je voldoende continuïteit in opdrachten en regelen samen met jou dat je op tijd betaald krijgt.
Zo kun jij al je aandacht richten op waar je blij van wordt: het uitvoeren van jouw technische vak.
Jij wilt niet alleen mooie opdrachten, maar ook genoeg continuïteit als technisch zzp’er. Daarom is het heel belangrijk dat je een goede partner hebt die jou helpt bij het vinden van opdrachten.
Wij hebben een grote portefeuille aan opdrachten waar we jou als zzp’er op kunnen inzetten. Om de juiste match voor je te kunnen maken, vinden we het belangrijk om jou echt te leren kennen. Daarom nemen we de tijd om jouw kennis, ervaring en wensen in kaart te brengen. Zo kunnen we optimaal bepalen welke opdracht het beste bij jou past.
Als zzp’er hoef jij je bij Stratt+ niet bezig te houden met acquisitie. Onze accountmanagers en recruiters hebben elke dag persoonlijk contact met opdrachtgevers in de techniek. Zij weten precies welke mogelijkheden er zijn en waar je aan de slag kunt.
Het is belangrijk om snel te schakelen als je project ten einde loopt. Wij begrijpen dit en ondersteunen jou hierin. Daarom kun je via Stratt+ altijd snel met een (nieuwe) passende zzp-opdracht aan de slag gaan.
Als technisch zzp’er kun je via ons aan de slag gaan in een van de volgende sectoren: olie & gas, (petro)chemie, food & farma, power & utilities, offshore & maritiem, industriebouw, maakindustrie, civiele techniek en luchtvaart.
Wij beschikken over een groot netwerk van vooraanstaande technisch opdrachtgevers. Met de meeste werken we al jaren samen.
Onze opdrachtgevers hebben regelmatig behoefte aan technische capaciteit die zij zelf niet in huis hebben, bijvoorbeeld voor tijdelijke projecten. Hiervoor doen zij een beroep op ons. Wij kunnen jou als zzp’er op dit soort projecten inzetten.
Wij werken alleen met betrouwbare opdrachtgevers, waarvan we de kredietwaardigheid hebben gecontroleerd. Daarnaast beschikken wij over het VCU-certificaat: Veiligheid en Gezondheid (VG) Checklist Uitzendkrachten.
Verder volgen wij de richtlijnen van de Belastingdienst voor het werken met zzp’ers. Als onderdeel daarvan leggen wij onze afspraken met jou vast in een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst.
Als zzp’er sta je persoonlijk in contact met diverse van onze professionals. Benieuwd wie dit zijn? Bekijk hier ons gedreven team+.
Door deze werkwijze zorgen wij altijd voor een betrouwbare samenwerking met onze zzp’ers.
Wij vinden het heel belangrijk dat jouw zzp-opdracht goed verloopt. Daarom nemen we regelmatig contact met je op om te kijken hoe het gaat. Ook komen we persoonlijk bij jou op bezoek op de projectlocatie, om samen te kijken hoe je werk hier verloopt.
In de eerste periode hebben we minimaal een keer per maand contact met elkaar om te bespreken hoe het met je gaat tijdens een zzp-opdracht.
Binnen Stratt+ heb je een vast contactpersoon, die met je meedenkt over jouw werk als zzp’er. Heb je vragen, dan kun je altijd bij hem of haar terecht.
Nee, er zijn geen kosten aan verbonden als jij je als zzp’er aanmeldt bij Stratt+. Aanmelden is eenvoudig en kosteloos.
Wat heb je nu precies nodig als je wilt starten als (technisch) zzp’er? Wij vatten het voor je samen.
Stap 1: Schrijf je in als zelfstandig ondernemer bij de Kamer Van Koophandel (KVK). Dit is verplicht om als zzp’er te starten. Hierbij bepaal je ook de rechtsvorm van jouw onderneming. Jouw rechtsvorm bepaalt hoe je als bedrijf aansprakelijk bent en welke belastingverplichtingen en -voordelen je hebt.
(Technisch) zzp’er is zelf geen rechtsvorm. Als ondernemer kun je kiezen uit verschillende ondernemingsvormen, zoals: de eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) en besloten vennootschap (bv). Lees je goed in om te bepalen wat voor jou geschikt is. Als zzp’er ben je meestal een eenmanszaak.
Op de KVK-website kun je een afspraak maken bij een kantoor in je buurt. Inschrijven kost € 75,00 (eenmalig) en is verplicht voor elke Nederlandse ondernemer. Hierna sta je ingeschreven in het handelsregister. De KVK geeft jouw gegevens ook door aan de Belastingdienst. Binnen twee weken ontvang jij vervolgens een btw-nummer.
Stap 2: Richt je administratie in. Elke ondernemer moet zich bezighouden met administratie. Hiermee houd je overzicht over jouw zakelijke inkomsten en uitgaven, bijvoorbeeld of alle facturen zijn betaald.
Ook moet uit jouw administratie blijken dat je voldoet aan een urencriterium als ondernemer. Je moet namelijk minimaal 1225 uur per jaar in je bedrijf stoppen om in aanmerking te komen voor belastingvoordelen (ondernemersaftrek).
Deze uren hoeven niet allemaal factureerbaar te zijn, maar je moet wel kunnen aantonen dat je deze in jouw onderneming hebt gestopt.
Stap 3: Open een zakelijke rekening. Met een zakelijke rekening zorg je voor een goede scheiding tussen jouw zakelijke inkomsten en uitgaven als zelfstandig ondernemer.
Stap 4: Zorg dat je goed verzekerd bent. Als technisch zzp’er ben je verantwoordelijk voor jezelf en jouw bedrijf. Zo kun je aansprakelijk worden gesteld als je door nalatigheid schade of letsel bij een opdrachtgever veroorzaakt.
Het is daarom belangrijk om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarnaast bestaat er ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hiermee verzeker jij je voor het maken van beroepsfouten. Ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering is essentieel. Bijvoorbeeld als je onverhoopt ziek wordt en hierdoor een tijd niet kunt werken.
Bonustips
Tip 1: Informeer jezelf over belastingen. Belastingen werken voor jou net even anders als zelfstandig ondernemer. Het is belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn.
Als technisch zzp’er moet je elk jaar inkomstenbelasting en een bijdrage aan de Zorgverzekeringswet (Zvw) betalen. Daarnaast moet je elk kwartaal omzetbelasting betalen. Meestal ben je zo’n 35 procent van je omzet kwijt aan de inkomstenbelasting en Zorgverzekeringswet.
Tip 2: Maak een ondernemingsplan. Met een ondernemingsplan maak je jouw plannen als technisch zzp’er concreet. Hierin besteed je onder meer aandacht aan mogelijke kansen, concurrenten en toekomstige obstakels. Zo ben je optimaal voorbereid om te starten als zelfstandig ondernemer.
Meer info? Kijk dan ook eens op de website van de KVK.
Als zelfstandige professional in de techniek ben je altijd op zoek naar uitdagende projecten. Op onze zzp-pagina vind je een uitgebreid aanbod aan freelance opdrachten binnen de technische sector.
Wij bieden een diversiteit aan vacatures die bij jouw specialisatie en ervaringsniveau passen. Is jouw vakgebied juist elektrotechniek, werktuigbouwkunde of veiligheid? Wij zorgen voor opdrachten die niet alleen goed betalen, maar ook professioneel uitdagend zijn.
Via www.stratt.nl/zzp-techniek/ vind je eenvoudig projecten die bij jouw vaardigheden en wensen passen. Reageer vandaag nog op een huidige opdracht in zzp techniek!
Werken als zzp’er in de techniek biedt veel vrijheid. Je kiest zelf aan welke projecten je werkt en wanneer, wat ideaal is om werk en privé te balanceren.
Daarnaast heb je controle over je financiën door zelf je tarieven te onderhandelen, wat vaak leidt tot een hoger inkomen. Het werken aan verschillende projecten bevordert je professionele groei en helpt bij het uitbreiden van je netwerk.
Deze flexibiliteit en onafhankelijkheid maken het zzp-schap in de techniek een aantrekkelijke keuze voor velen.
Ben je een zelfstandig professional in de civiele techniek en op zoek naar nieuwe uitdagingen? Ontdek de zzp-opdrachten in de civiele techniek via ons platform.
Wij bieden toegang tot diverse projecten waardoor je altijd iets vindt wat bij jou past. Onze zzp-opdrachten worden regelmatig bijgewerkt met de nieuwste freelance mogelijkheden in de civiele techniek, zodat je altijd op de hoogte bent van de beste kansen in jouw vakgebied.
Als zzp’er in de civiele techniek geniet je van flexibiliteit en vrijheid om zelf projecten te kiezen die je interesseren en waar je impact kunt maken.
Deze onafhankelijkheid biedt de mogelijkheid om je werkuren aan te passen aan je persoonlijke leven, wat zorgt voor een betere werk-privébalans.
Bovendien kun je door aan uiteenlopende projecten te werken je vaardigheden verbreden en je professionele netwerk aanzienlijk uitbreiden. Deze aspecten maken het zzp’er-schap in de civiele techniek niet alleen uitdagend, maar ook zeer vrij voor je carrière.
Als zzp’er heb je recht op AOW zodra je de AOW-leeftijd hebt bereikt. Een aanvullend pensioen moet je echter zelf regelen. Hiervoor heb je verschillende opties.
Ten eerste kun jij je als zzp’er aansluiten bij een collectieve pensioenregeling speciaal voor zelfstandigen. Er bestaan verschillende van dit soort initiatieven. Aansluiting is vrijwillig.
Daarnaast heb je als zzp’er de optie om een lijfrente af te sluiten. Dit kan bij een bank, beleggingsinstelling of verzekeraar. Deze instelling investeert het geld vervolgens.
Stop je met werken, dan kun je jouw gespaarde bedrag in termijnen laten uitkeren. Deze uitkering van je lijfrente is een aanvulling op je AOW. Je kunt de premie die je voor de lijfrente moet betalen fiscaal aftrekken van je box 1-inkomen. Bekijk de voorwaarden.
Verder kun je ervoor kiezen om je oude pensioenregeling voor te zetten als je net bent gestart als zzp’er. Het gaat om de regeling die gold toen je nog in loondienst werkte. Je kunt dit navragen bij de pensioenuitvoerder. Wel moet je dit binnen 9 maanden na het einde van je dienstverband hebben aangevraagd. Ook moet de vrijwillige voorzetting binnen 15 maanden na een ontslag starten.
Daarnaast kun je als zzp’er kiezen voor de oudedagsreserve. Dit betekent dat je een deel van de winst uit jouw onderneming reserveert voor je pensioen. Je trekt dit af van je inkomen en betaalt er op dit moment dus geen belasting over. Er zijn vanuit de Belastingdienst geen aanvullende eisen over wat je nu met deze reserve doet.
Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor je eigen bedrijf en werkzaamheden. Ben je voor een opdrachtgever actief, dan kan het onverhoopt gebeuren dat je schade veroorzaakt. Bijvoorbeeld aan zaken of personen.
Je kan je voor dit risico verzekeren met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hoeveel een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid kost, verschilt per verzekeraar. Verder is het bedrag waarvoor jij je wilt verzekeren bepalend. Ook zijn de risico’s van je vak van invloed op het bedrag. Jaarlijks betaal je voor deze verzekering meestal enkele honderden euro’s.
Daarnaast kan het gebeuren dat je als zzp’er een beroepsfout maakt. Er raakt dan geen zaak of persoon beschadigd, maar je opdrachtgever ondervindt wel een financieel nadeel. Ook voor dit risico kun jij je verzekeren. Dit doe je met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een verzekeraar beoordeelt hoeveel deze verzekering je kost. Meestal is dit enkele honderden euro’s per jaar.
Hoeveel premie je betaalt, hangt af van het bedrag dat je wilt verzekeren, het werk dat je doet en je opleidingen en ervaring. Je hebt de optie om deze twee verzekeringen aan elkaar te koppelen. Dit kan jou (premie)voordeel opleveren. Ook weet je dan zeker dat je qua overlap goed zit bij een aansprakelijkheidskwestie.
Lees hier meer over aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp’ers.
Werken als zzp’er betekent dat je geen recht hebt op een uitkering bij ziekte of een ongeval. Vooral als je langere tijd niet kunt werken of arbeidsongeschikt raakt, kan dit tot financiële problemen leiden. Dat wil je natuurlijk voorkomen.
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) compenseer je jouw inkomensverlies bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. De kans is zelfs groot dat een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid in de toekomst verplicht wordt (vanaf 2027).
Je kunt daarnaast kiezen voor verschillende andere opties. Namelijk: schenkkring, crowdsurance of een UWV-verzekering. Wat de verschillende AOV’s inhouden en welke voorwaarden hieraan zijn verbonden, lees je op de website van de KVK.